Steigerhouten krukje maken #02

steigerhouten krukje maken

Wil je zelf een steigerhouten krukje maken? Dat kan! Het maken van een steigehouten krukje is niet moeilijk. Hieronder zal ik je stap voor stap uitleggen hoe je dit zelf kunt maken.

In de uitleg ga ik er van uit dat de steigerplanken een kopmaat van 19 x 3 cm hebben. In de praktijk kan dit iets variëren, houd hier rekening mee bij het maken van je tuinbankje.

Stap 1: Zaag de planken op maat

steigerhouten krukje maken
Zaag voordat je begint alle planken op maat en schuur deze goed. Zorg dat de randen en uiteinden van de planken splintervrij zijn. Ik heb een zaaglijst voor je gemaakt die je kunt gebruiken bij het zagen van de planken.

Zaaglijst:

Naam Lengte Breedte Aantal
Planken zitvlak 38 cm 19 cm 2x
Planken poten 1 42 cm 5 cm 4x
Planken poten 2 42 cm 8 cm 4x
Latje voor bevestiging kort 26 cm 7 cm 2x
Latje voor bevestiging lang 32 cm 7 cm 2x

Je kunt de planken op lengte zagen met een afkortzaag of een handzaag. De planken in de lengte doorzagen kan met een zaagtafel of handcirkelzaag. Mocht je deze niet hebben, dan kun je eventueel bij een bouwmarkt vragen of zij de planken voor je willen zagen.

Stap 2: De poten

stiegerhouten krukje maken

Neem een plankje voor de poten van 5 cm breed en een plankje van 8 cm breed en schroef deze tegen elkaar zoals op de foto hierboven.

Stap 3: Herhaal stap 2

steigerhouten krukje maken

Herhaal stap 2 nog 3 keer, zodat je in totaal 4 poten hebt gemaakt. Plaats deze zoals op bovenstaande foto.

Stap 4: Bevestig de poten aan elkaar

steigerhouten krukje maken

Neem de twee “latten voor bevestiging” van 32 cm lang en schroef deze tussen twee poten, zoals op de foto hierboven.

Stap 5: Bevestig de poten aan elkaar

steigerhouten krukje maken

Vervolgens neem je de twee “latten voor bevestiging” van 26 cm lang en deze schroef je tussen de poten zolas op de foto hierboven. Je hebt nu het frame van de krukjes gemaakt.

Stap 6: Bevestig het zitvlak

steigerhouten krukje maken
In deze laatste stap neem je de “planken voor het zitvlak” en deze schroef je op het frame. Je hebt nu een steigerhouten krukje gemaakt. Eventueel kun je een aantal krukjes maken met een leuk tafeltje erbij, om een zithoekje te creëren. Veel plezier toegewenst bij het maken van je eigen steigerhouten krukje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *