Steigerhouten tijdschriftenrek maken #05

steigerhouten tijdschriftenrek maken

Wil jij zelf een steigerhouten tijdschriftenrek maken? Dat kan! Het maken van een steigerhouten tijdschriftenrek is niet moeilijk en aan de hand van mijn stap voor stap uitleg, kun jij deze eenvoudig zelf maken.

In deze uitleg ga ik er van uit dat de steigerplanken een kopmaat van 19 x 3 cm hebben. In de praktijk kan dit iets variëren, houd hier rekening mee bij het maken van je tuinbankje.

Stap 1: Zaag de steigerplanken op maat

steigerhouten tijdschriften rek
Voordat je het steigerhouten tijdschriftenrek kunt monteren, dien je eerst de steigerplanken op maat te zagen. Ik heb een zaaglijst voor je gemaakt, die je hierbij kunt gebruiken. De planken op lengte zagen kan met een afkortzaag of handzaag. De planken in de lengte doorzagen doe je met een zaagtafel of handcirkelzaag.

Zaaglijst:

Naam Lengte Breedte Aantal
Planken achterkant 160 cm 19 cm 3x
Dwarsplanken 57 cm 10 cm 4x

Stap 3: De achterwand

steigerhouten tijdschriftenrek maken

Plaats de drie planken voor de achterwand naast elkaar op de vloer.

Stap 4: Monteer de “dwarsplanken”

steigerhouten tijdschriftenrek maken

Schroef de vier “dwarsplanken” op de achterwand. Doet dit bij voorkeur via de achterkant, zodat de schroefkoppen niet zichtbaar zijn. Voordat je de planken op de achterkant schroeft, verdeel je deze in vier gelijke vakken. Precies op de scheiding van deze vakken monteer je de “dwarsplanken”.

Stap 5: Zoek een mooi plekje

steigerhouten tijdschriftenrek maken

Je hebt nu je eigen steigerhouten tijdschriftenrek gemaakt. Plaats deze op een mooie plaats tegen de muur! Veel plezier bij het maken van je eigen tijdschriftenrek van steigerhout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *